Sraz hasičských Tater 148 v Kamenici nad Lipou

Poslední srpnovou sobotu uspořádal Sbor dobrovolných hasičů Kamenice nad Lipou 1. ročník akce nazvané Sraz hasičských Tater 148. Akce konané pod záštitou starosty města Kamenice nad Lipou pana Tomáše Tesaře a ředitele Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina plk. Mgr. Jiřího Němce se zúčastnilo 14 vozidel, z toho 11 cisternových, 2 vysokozdvižné plošiny a 1 práškový speciál.

Sraz započal za zvuků hasičských sirén a záblesků majáků zúčastněné techniky spanilou jízdou městem. Cílem bylo Kamenické náměstí, kde se odehrával další program. Na statickou výstavu techniky navázaly dynamické komentované ukázky práce jednotek požární ochrany a kolektivu mladých hasičů místního sboru. Součástí srazu bylo i několik soutěží. Například ve výměně předního kola nákladního automobilu, nebo divácké hlasování o nejhezčí exponát Miss Tatra. Nechyběl zde ani stánek firmy Duffek jejíž sortiment hasičské výstroje a výzbroje si zde bylo možné nejen prohlédnout, ale i zakoupit.

K pobavení nemalého počtu přítomných diváků byla po celé odpoledne zajištěna hudební produkce a dobré občerstvení. Celá akce se sekala s velmi kladným ohlasem a proto je Kamenický dobrovolný hasičský sbor připraven ji zopakovat za dva roky u příležitosti oslav 150. výročí jeho založení.